Vesti

Vesti i dešavanja

 • 20.07.2016.Pitanja i odgovori vezani

  Poštovani,

  ovde se možete upoznati sa postavljenim pitanjima i datim odgovorima vezanim za JNMV 1.3.1 i JNMV 1.3.2.Pitanja i odgovori 1 (PDF File)

  Pitanja i odgovori 2 (PDF File)

   

 • 13.07.2016.Poziv za podnošenje ponuda i konkursna dokumentacija za betonsko-armirane i druge radove na Gradskom hipodromu

  Poštovani,

  ovde se možete upoznati i preuzeti konkursnu dokumentaciju kao i poziv za dostavljanje Vaših ponuda za učešće u JNMV za usluge izvođenja betonsko-armiranih, tesarskih i pokrivačkih radova za uređenje Gradskog hipodroma.

  Konkursna dokumentacija-betonsko-armirani i dr radovi (PDF File)
  Konkursna dok za betonske,tesarske i dr radove (PDF File)

   

 • 13.07.2016.Poziv za podnošenje ponude za Izolaterske radove na Gradskom hipodromu

  Poštovani,

  ovde možete preuzeti poziv za dostavljanje Vaših ponuda za izvođenje Izolaterskih radova na Gradskom hipodromu na osnuvu Javne nabavke male vrednosti, kao i potpunu konkursnu dokumentaciju koja vam je neophodna za učestvovanje u JNMV.

  Izolaterski radovi (PDF File)
  Izolaterski radovi-konkursna dok. (PDF File)

   

 • 17.05.2016.Obaveštenje o zaključenom Ugovoru za JNMV 04/2016
  Poštovani, ovde možete pogledati detalje zaključenog Ugovora za JNMV 04/2016 za pružanje ugostiteljskih usluga za potrebe Turističke organizacije Grada Požarevca za 2016.godinu.
  Obaveštenje o dodeli Ugovora (PDF File)

   

 • 11.05.2016.9.FESTIVAL CVEĆA

  I dalje smo pod utiskom IX Festivala cveća, održanog 7. i 8. maja u Požarevcu! Ovu manifestaciju je, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, i ove godine organizovala Turistička organizacija Grada Požarevca, zajedno sa Udruženjem cvećara Braničevskog i Podunavskog okruga, kao i Udruženjem pčelara. Okupili smo 108 cvećara i rasadničara, 4 izlagača grnčarije i oko 20 izlagača ostalih proizvoda. Ovome, naravno, treba dodati i 6 izlagača sa proizvodima od meda iz Udruženja pčelara Grada Požarevca.

  Sa punim pravom možemo reći da je ovogodišnji festival bio jedan od najposećenijih i najbolje organizovanih do sada, kao i to da, po broju zainteresovanih izlagača to postaje jedan od najvećih festivala ovog tipa u zemlji.

  Festival je, pozdravnom rečju i dobrodošlicom, u subotu svečano otvorila Vesna Pejić, član Gradskog veća Grada Požarevca za prosvetu, obrazovanje, kulturu i nauku, nakon čega se prisutnima obratila i direktor Turističke organizacije Grada Požarevca, Jelena Vukazić. Program je nastavljen nastupima mališana iz četiri vrtića Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov” i članova KUD-a “Mladost” iz Poljane, nakon čega su prisutne nastavili da zabavljaju članovi muzičke sekcije Poljoprivredne škole “Sonja Marinković” iz Požarevca.

  Posebno nam je drago što su na Festivalu ove godine po prvi put učestvovali i tehničari hortikulture Poljoprivredne škole “Sonja Marinković”, takmičeći se u pravljenju cvetnih aranžmana, kao i učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu koji su, u okviru stručne prakse, vršili anketiranje kako izlagača, tako i posetilaca.

  Ocenjivanje najlepših štandova i cvetnih aranžmana vršio je žiri sa Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su činili dr. Mirko Škorić, dipl.inž.kreator Žika Mihajlović i prof.cvećarstva dr. Marija Marković.

  Odlukom žirija, najlepše uređeni štandovi bili su:

  1.mesto: Rasadnik “Živić” iz Mihajlovca

  2.mesto: Rasadnik “Zlatna tuja” iz Kaonika i

  3.mesto: štand Vesne Gajović iz Kragujevca

  Sponzor novčanih nagrada u ovoj kategoriji bio je, kao i prethodnih godina, PD “RIO” iz Kostolca.

  U takmičarskom delu za izradu cvetnih aranžmana među učenicima Poljoprivredne škole sa domom učenika “Sonja Marinković”, prvo mesto osvojila je ekipa na čijem su čelu bili Nina Todorović i Lazar Đurović, drugo mesto pripalo je Milici Milutinović i Milici Radovanović, a treće Mariji Jović i Jovani Dobrosavljević.

  Do narednog, X Festivala cveća i hortikulture, nosimo divne i mirisne uspomene na vikend koji je za nama!