Teniski Tereni

Tenis je u Požarevcu bio zastupljen i predstavljao sferu interesovanja još od 90-tih godina. Tada su se svi ljubitelji ove džentlmenske igre okupljali na mestu teniskih terena TK “POŽAREVAC” koji su se nalazili a i danas se nalaze na mestu iza vojnog garnizona grada Požarevca, na prostoru nekadašnjeg gradskog bazena.

Tenis je godinama okupljao razne populacije, od najmlađih polaznika i ljubitelja ove prelepe igre pa sve do onih starijih poklonika i simpatizera ovog sporta. Godinama se ova igra razvijala i okupljala sve veći broj svojih simpatizera koji su se sastajali ne samo radi sportskog i takmičarskog duha već i radi druženja i širenja prijateljstva. Sada je tenis u našem gradu doživeo veliku ekspanziju i okupio dosta veliki broj mladih polaznika. Samo u toku prošle godine broj mladih i novih članova kluba TK “POŽAREVAC” je dostigao broj od 120 učenika.

Od prošle godine teniski kopleks TK”POŽAREVAC” doživeo je neke nove promene: urađen je nov teren sa betonskom podlogom, presvučeni su postojeći tereni novom šljakom kao i nova rasveta koja je postavljena na novoizgrađenom betonskom terenu koja bi omogućila igru i večernjim satima. Inače TK “POŽAREVAC” u svom sklopu raspolaže sa jednim centralnim terenom sa tribinama i reflektorima, četiri terena presvučena šljakom koji takođe imaju tribine za posetioce i jednim terenom sa betonskom podlogom koji je takođe osvetljen i može služiti kako za igru tako i za trening i usavrševanje mlađih kategorija i polaznika.

Inače na kompleksu TK “POŽAREVAC” se svake godine organizuju prvenstva i takmičenja za sve kategorije i uzraste,počev od 14 godina pa sve do turnira za veterane, koji su izuzetno posećeni i neki su čak uvršćeni i u kalalendar TSS. Sa obzirom da je ovaj sport proteklih godina doživeo veliku ekspanziju zahvaljujući velikim uspesima naših sportista u svetu pojavila se potreba za proširivanjem ponude za kako mlade naraštaje i polaznike tako i za rekreativce u smislu izgradnje i adaptacije postojećih terena. Tako se može istaći da u našem gradu postoji i teniski teren koji ulazi u sklop i sadržaj Sportskog centra Požarevac, a nalazi se odmah pored hale sportova i gradskog bazena i takođe je presvučen šljakom i ima postavljene reflektore koji daju mogućnost i za noćnu igru.

Vrlo je pohvalno istaći da se u projekat razvoja sporta uključio i izvestan broj privatnih preduzetnika koji su u sklopu svog asortimana ubacili i sportske sadržaje, između ostalih i zatvorene terene za tenis i mali fudbal. Tako se može istaći da postoji i zatvoreni teren za tenis koji se nalazi u balonu sportskog komleksa “INON” presvučen je travnatom podlogom. Ovaj teren otvara mogućnost svim ljubiteljima ovog sporta da mogu upražnjavati ovu igru i u zimskom periodu pošto poseduje i grejanje. Sportski kompleks “INON” je u toku prošle 2008.godine izgradio i dva otvorna terena (šljaka) koji se nalaze na brdu Igma nadomak Požarevca, čime je ovaj sadržaj što se tiče ovog sporta bar za sada upotpunjen.

Cena članarine za jednu kalendarsku godinu je 3000 dinara. Cene usluga iznajmljivanja terena TK “POŽAREVAC” za članove kluba je 300 dinara po satu. Cena usluga iznajmljivanja terena TK “POŽAREVAC” za one koji nisu članovi kluba je 400 dinara po satu. Iznajmljivanje centralnog terena je 500 dinara po satu.

Teniski klub “TOP SPIN” je mlad teniski klub koji je formiran u proleće 2009. godine kao rezultat velike ljubavi i entuzijazma Mišić Bojana vlasnika novootvorenog teniskog kompleksa, a ujedno i kao šansa mladima da dobiju u svom gradu još jedan velelepni kompleks za rekreaciju i dalje usavršavanje u ovom sportu koji postaje jedan od vodećih u našem gradu sa obzirom na broj mladih polaznika i zaljubljenika u ovaj sport.

Sportsko rekreativno centar “TOP SPIN” u svom sastavu obuhvata dva teniska terena – šljaka, kao i jedan betonski teniski teren koji je će ove zime biti prekriven balonom. Svi teniski tereni zadovoljavaju sve neophodne parametre i standarde koji igračima pružaju sav mogući užitak i zadovoljstvo.

Takođe ovaj teniski kompleks u svom sastavu obuhvata kafić sa baštom koji posetiocima, igračima i roditeljima omogućavaju da svoje slobodno vreme iskoriste za opuštanje i osveženje. Nadomak bašte izgrađen je i teren za mini golf koji takođe pruža jedan vid razonode i zanimacije za one posetioce koji žele da svoje slobodno vreme iskoriste na neki drugi način. U sastavu terena nalaze se i dve svlačionice sa tuš kabinama i kupatilima (muška i ženska) koje svim gostima i učesnicima omogućavaju da se posle svoje rekreacije istuširaju i spreme za svoje dalje obaveze, pošto je evidentno da živimo u izuzetno brzom životnom tempu i da je pogotovo poslovnom čoveku ostalo vrlo malo prostora za organizaciju poslovnog i rekreativnog tempa.

Teniski klub “TOP SPIN” je za svoje kratko vreme postojanja uspeo da oformi i školu tenisa za mlađe polaznike koja ima zavidan broj dece koju obučavaju iskusni teniski učitelji, kao i to da je uspeo da se na adekvatan način uključi i u sferu aktivnog takmičarskog dela programa namenjenih za rekreativne takmičare. Za sada je uspešno organizovan teniski turnir u dublu koji je obuhvatio veliki broj učesnika iz Požarevca i okoline.

Takođe teniski klub “TOP SPIN” u svom daljem vidu aktivnosti planira da u određenom vremenu upotpuni svoji sportsko rekreativnu ponudu jednim relax masažnim centrom kao i jednom fitnes teretanom koja bi u potpunosti upotpunila ovaj mladi sportsko rekreativni klub.

Kontakt telefon za rezervacije: 063/ 490-071

Cene iznajmljivanja terena:

od 08-16 cena po satu je 300 dinara

od 16-20 cena po satu je 400 dinara

od 20-24 cena po satu je 500 dinara

Radno Vreme Kluba: 8-24h