Sportski Centar

Sportski centar Požarevac

Sportski centar “Požarevac” zamišljen je kao multi sportski kompleks a za uknjiženi datum svog nastanka ima 14. X 1983. god. – dan otvaranja Hale sportova, kao delimično završenog objekta i odigravanja rukometne utakmice između klubova “Mladi radnik”, Požarevac i “Radnički” iz Beograda. Do aprila 1984. god. organizovani su estradni programi, kada počinju sportske aktivnosti, treninzi klubova, prve utakmice, borba za bodove i viši rang takmičenja. Sve do danas, izgrađujući se, Sportski centar je održao kontinuitet u radu, kontaktu sa korisnicima i pružanju čitavog spektra usluga. Od juna 1986. god. u okviru kompleksa kreće sa radom Otvoreni olimpijski bazen čija je izgradnja počela godinu dana ranije. S godinama oko bazena se izgrađuje prvo teniski teren a potom i tereni za košarku, kuglane, mini golf, mamutski šah (4×4).

Ustanova u fizičkoj kulturi Sportski centar “Požarevac” Partizanska 1, Požarevac

Telefon: Centrala: 012/555-177

Služba za programe i marketing: 555-059

Bazen: 555-057

Faks: 555-058

Žiro račun: 840-446668-82

Delatnost: fizička kultura

Šifra: 92610

Matični broj: 17314963 PIB: 100437320

Orginizujući brojne sportske, estradne, zabavne i humatitarne programe bili smo domaćini gostima iz gotovo cele Evrope i zemalja iz najrazličitijih delova sveta – USA, Kuba, Egipat, Kina, Nemačka, Rusija, Grčka, Turska, Austrija, Italija, Mađarska, Letonija, Poljska… Bugarska, … Rumunija… Svi oni nadmetali su se sa članovima naših reprezentacija u odbojci, košarci, rukometu, boksu, malom fudbalu, vaterpolu, bilijaru, borilačkim sportovima, vožnji BMX bicikla…

Takođe sportske škole u košarci, rukometu, malom fudbalu, gimnastici, kao i obuka neplivača imaju poseban značaj kada je briga o najmlađima u pitanu. “Igrice bez granica” sa čijom se realizacijom započelo 1991. god. i u narednih devet godina održano ukupno devet ciklusa, manifestacija su koja je okupljala učesnike predškolskih ustanova i osnovnih škola naše opštine. Računa se da je ta zabavno -sportska bajka okupila blizu 150 000 dece. 1995. god. “Igrice …” su doživele svoju internacionalnu promociju na Evropskom kongresu rekreatora u Bratislavi a takođe pružena im je mogućnost da se predstave na Sveruskim igrama dece i omladine u Moskvi što su nažalost sprečile sankcije…

Ne treba zaobići ni mnoge druge podatke i činjenice vezane za organizaciju brojnih programa…

Sportski centar je sedam puta bio domaćin polufinalu tradicionalne bokserske revije “Beogradski pobednik”…

Stonoteniski meč Jugoslavija – Nemačka, u okviru polufinala Evropske stonoteniske Super lige… 1990. god. … Kvalifikacioni turnir Evropskog prvenstva u rukometu za juniore maja meseca 2000. god. sa učesnicima: Austrija, Rusija, Letonija i Jugoslavija… Pod okriljem svog osnivača Skupštine opštine Požarevac (prvobitno SIZ fizičke kulture) Sportski centar za sve protekle godine rada uspeva da održi neprestani kontakt sa svojim korisnicima kojih kroz naše kapije prođe preko 200 000 godišnje.

Objekti: Sportski centar “POŽAREVAC”

Površina: 2,9 Ha (katastarska parcela 2147/1)

Hala sportova – površina: 3072 m²

Namena: sportsko – rekreativni, ugostiteljski i poslovni prostor

Radno vreme: od 7 do 24 časa

Velika sala: Površina; 1150,2 m²

Broj sedišta u gledalištu: 2506

Namena: sportske aktivnosti, treninzi, rekreacija, kulturno umetnički, estradni programi, javni skupovi. Namena terena: Rukomet, odbojka, košarka, ples, mali fudbal.

Sistem ozvučenja: pokretno ozvučenje “Mjuzik maks” 2 x 200 W sa osmokanalnom miksetom – pokriva potrebe svih sportskih i manje zahtevnih ostalih programa Sistem osvetljenja: sastoji se od 32 armature jačine 400 Nj po jedinici iznad terena i 6 armatura iznad igrališta – obezbeđuje potrebne uslove za sve sportske i ostale manifestacije.

Sistem za ventilaciju: poseduje krovne ventilatore za izbacivane vazduha iz sale i sistem kalolifera za ubacivanje svežeg vazduha.

Grejanje: objekat se greje iz sistema gradske toplifikacije sa mogućnošću ubacivanja toplog vazduha iz kalolifera u sali i pratećem prostoru.

Prateći prostor: odvojeni deo sa svlačionicama, prostrani hol sa pregrađenim delom za stoni tenis, ugostiteljski objekat – bife, dva prolaza iz sale sa mogućnošću pražnjenja gledališta za 5 – 10 minuta.

Mala sala:

Površina: 120 m²

Namena: borilački sportovi: karate, džudo, kung fu, kik boks, fitnes tae – bo, ples.

Teretana: Površina: 60 m²

Oprema: rekreativni i takmičarski bodibilding, fitnes program

Ugostiteljstvo:

Bife: Kapacitet: 50 mesta. Namena: recepcija, šank. Ponuda: širok asortiman bezalkoholnih i alkoholnih napitaka.

Poslovni prostor “Top gun” D.O.O.: prodavnica oružja i lovačke opreme – maloprodaja i veleprodaja. Telefon: 012/555-405

Bilijar klub “Profesional”: savremeno opremljen prostor sa potencijalom za rekreaciju kao i organizaciju takmičenja najvišeg ranga. Prostor za šankom je kapaciteta do 50 gostiju. Telefon: 012/555-424

Dečija igraonica Rođendaonica:

Otvoreni bazeni: Kompleks bazena obuhvata veliki bazen, dimenzija 50 x 25 m, mali bazen dimenzije 10 x 12 m Površina kompleksa: 4920 m2 Namena: plivanje, ronjenje, vaterpolo, vaterpolo škola, hidrobik, obuka neplivača, zabavni programi, igre navodi… Prateći prostor: kabine za presvlačenje i tuš kabine – 8 kom., garderoba, toalet – ženski i muški.

Ugostiteljski objekti: na prostoru se nalaze dva bifea, kapacitet: 250 gostiju.

Ponuda: najširi asortiman osvežavajućih napitaka, brze hrane i poslastica. Filter postrojenja: tokom čitave sezone obezbeđuju najčistiju vodu uz redovnu kontrolu ZZZZ u Požarevcu. Ambulanta: dežurna služba u vreme rada bazena za posetioce.

Kapacitet posetilaca do 1600

Radno vreme objekta: od 10 do 19 sati

Kompleks otvorenih terena – sadržaj: teniski teren, košarkaški teren , mini golf.

Površina: 1215 m²

Namena: rekreacija

Parking prostor Hale sportova: spoljna južna strana duž Partizanske ulice, direktan prilaz. Kapacitet: 30 vozila.

Reklamni i propagandni prostor: Sportski centar “Požarevac” Vam pruža mogućnost da svoje delatnosti i proizvode reklamirate u prostoru hale sportova – velike sale i kompleksa otvorenih bazena: na panoima, terenu, fasadi, velikom i malom koritu bazena kao i na afišama u centru grada.